Inspiration Groningen

Groningen, één van de grootste steden in Noord Nederland. Een stad die bekend staat om zijn culinaire geneugten – ja, voor mij valt de eierbal daar ook onderbruisende events, cultureel erfgoed en verschillende bezienswaardigheden waar je niet naast kan kijken. 

Als newbie in de reissector ging ik in december drie dagen mee op ontdekking en het zou nadien blijken dat de stad mijn verwachtingen overtrof. Met het idee dat Groningen voornamelijk als studentenstad fungeerde was ik zeer benieuwd hoe deze stad een meerwaarde zou kunnen zijn in het kader van een incentive reis of teambuilding. 

Na aankomst bezochten we verschillende venues, maakten we een stadswandeling en bezochten we het Groninger Museum. Voor het diner schoven we de voeten onder tafel bij Mr. Mofongo waar gerechten van over de hele wereld op de kaart staan. Naast het restaurant ontdek je er een rooftop wijnbar en een hippe cocktailbar waar een robotarm – very impressive – voor je drankjes zorgt. Als nadien de dorst nog groot is, kan je in heel wat gezellige en trendy bars terecht. Nightlife in Groningen, check!

De daaropvolgende dagen bezochten we onder andere het varend monument – de ‘Willem Jacob’, Vesting Bourtange, het Forum, de Graanrepubliek en Landgoed Verhildersum. Een absolute must visit is ‘t Ailand Lauwersoog. Je voelt je onmiddellijk welkom bij Jan en Barbara die er als uitbaters van het restaurant voor zorgen dat er dagelijks verse vis op tafel komt. Je geniet er van het zicht op de haven, de vissersboten en het zonnige Wad waarover je uitkijkt naar Schiermonnikoog. En… de lekkerste oesters zijn bij hen te vinden!

Waarom kiezen voor deze bestemming?
De stad heeft mij absoluut verrast en ik kreeg er het gevoel dat alles mogelijk is. Als je met je groep of bedrijf een bezoek aan Groningen wil brengen is er ongetwijfeld voor ieder wat wils en dat maakt dit een zeer waardevolle bestemming. Laat je onderdompelen door de Nederlandse gastvrijheid en geniet van Groningen – of ‘Grunn’ zoals de locals er zeggen!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  recente Avonturen

  Groningen

  Faeröer

  Ibiza

  Limburg

  Jouw volgend avontuur?

  or message us 
  © 2024 Contour Travel - Alle rechten voorbehouden
  gebouwd door Webmatic