Go Forest & Go Ocean vs Greentripper

Belang van beide benaderingen

Het is belangrijk op te merken dat alleen CO2-compensatie of alleen bomen planten het klimaatprobleem niet zal oplossen. Het vereist een gecoördineerde aanpak waarbij meerdere oplossingen worden gecombineerd.

Het is een 'en en'-situatie: Naast CO2-compensatie en het planten van bomen is gedragsverandering ook essentieel om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en een duurzamere levensstijl te bevorderen.

Door beide benaderingen te omarmen, creëert Contour Travel een dubbele positieve impact: jullie verminderen niet alleen jullie koolstofvoetafdruk, maar dragen ook bij aan het herstel van ecosystemen en gemeenschappen op lange termijn.

Bomen planten als klimaatactie (Go Forest)

 • Langetermijn CO2-opname:
  Bomen absorberen CO2 naarmate ze groeien, waardoor ze op lange termijn een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk.
 • Socio-economische voordelen nu:
  Bomen planten brengt direct socio-economische voordelen met zich mee, zoals werkgelegenheid, het vergroenen van gebieden en het creëren van groene ruimten voor gemeenschappen.
 • Transparantie:
  Niet alle boomprojecten bieden een impactdashboard zoals Go Forest dat doet, om zoveel mogelijk transparantie te garanderen.

Gecertificeerde CO2-compensatie (Greentripper)

 • Directe positieve impact:
  Elke ton gecompenseerde CO2-equivalent staat gelijk aan één ton CO2-equivalent die verminderd, vermeden of opgeslagen wordt, wat directe klimaatvoordelen garandeert.
 • Gecertificeerd en transparant:
  De projecten waarmee Greentripper samenwerkt, voldoen aan de hoogste standaarden voor de 'vrijwillige koolstofmarkt', namelijk Gold Standard en VCS. Greentripper en deze projecten bieden een gecertificeerde aanpak die jaarlijks door externe partijen (waaronder Forum Ethibel) wordt gecontroleerd en gevalideerd.
 • Socio-economische voordelen:
  Naast klimaatvoordelen bieden gecertificeerde projecten vaak ook socio-economische voordelen, zoals werkgelegenheid en gemeenschapsontwikkeling.

recente Avonturen

Groningen

Faeröer

Ibiza

Limburg

Jouw volgend avontuur?

or message us 
© 2024 Contour Travel - Alle rechten voorbehouden
gebouwd door Webmatic