Tijdens de winter rechtstreeks naar het Noorden van Noorwegen: Tromsø vanuit Brussels Airport

Vanaf 31 oktober start Norwegian met vluchten op Brussels Airport. De Noorse airline zal gedurende de hele winter twee keer per week rechtstreekse vluchten aanbieden naar Tromsø (op donderdagen en zondagen). De ideale plaats met de grootste kans om het noorderlicht te kunnen spotten tijdens de poolnachten. 

Wees gerust: we stelden een mooi programma samen! 

Dag 1: zondag

Vertrek om 12:50, aankomst om 16:10. 

Tromsø is een prachtige stad tussen fjorden, eilanden en bergen, met een fascinerende geschiedenis, een levendig, kleurrijk stadscentrum, een gezellig nachtleven en talloze bezienswaardigheden. We gebruiken de stad als uitvalsbasis.

Dineren in de stad, na een eerste Aurora wandeling. 

Dag 2: maandag

Op ongeveer 30 minuten rijden van Tromsø rijd je over een schilderachtige route langs het fjord en de bergen van Kvaløya. Tijdens deze rit is er een Sami die meer vertelt over de geschiedenis van de Sami en persoonlijke verhalen deelt over hoe het is om op te groeien als minderheid in Noorwegen. 

De reis gaat verder op sneeuwschoenen naar de rendierherder en zijn rendieren die vrij in de berggebieden leven. Hier maken de gasten mee hoe de herder de rendierkudde naar de voederplaats brengt. Zodra de kudde is verzameld, is er gelegenheid om de rendieren met de hand te voeren. Er is ook een bijeenkomst in een lavvu waar gasten kunnen genieten rond het vuur en meer te weten kunnen komen over de Sami en hun tradities.

Lunchen doen we in de open lucht. 

Dag 3: dinsdag

Ga op een buitengewoon avontuur en ontdek de adembenemende omgeving van op de betoverende zee. Beleef een fascinerende reis door de Tromsø-kloof en waag je in de nabijgelegen fjorden en eilanden. Dompel jezelf onder in de prachtige vergezichten, verdiep je in de geschiedenis van het zorgvuldig gerestaureerde schip.

‘s Avonds gaan we nog verder op avontuur: hondensleeën en noorderlicht

Het eerste wat je hoort bij aankomst op de boerderij zijn de 300 Alaska husky’s die staan te popelen voor een ritje. De gids geeft je kleding en instructies over wat er gaat gebeuren. Dan is er plotseling een stilte en word je één met de natuur. 

Na het hondensleeën in het bos, keer je terug naar het kamp en wordt de lavvo opgewarmd waar je zult dineren.

Dag 4: woensdag 

Verken de ongerepte, besneeuwde wildernis tijdens een fantastische sneeuwscootersafari. Doorheen de bevroren landschappen zie je adembenemende vergezichten, ongerepte natuur en voel je de kick van avontuur.

We stoppen nog bij de Tromsø Ice Domes, een unieke ijsstructuur die elke herfst nieuw wordt gebouwd in de Tamokvallei. De gidsen nemen je mee door de koepels en de ijssculpturen die elk jaar een nieuw thema heeft. 

Dag 5: donderdag 

Een rustige voormiddag, vrij in te vullen – of nog een optionele activiteit? 

De vlucht vertrekt om 16:25, we zijn in Brussel om 19:50.

Klaar voor Noorwegen? ​​Ja takk! 

Prijs vanaf € 3600 voor een 5-daags programma voor 25 personen. 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  recente Avonturen

  Groningen

  Faeröer

  Ibiza

  Limburg

  Jouw volgend avontuur?

  or message us 
  © 2024 Contour Travel - Alle rechten voorbehouden
  gebouwd door Webmatic