Inspiration Colombia

Vol goesting vertrokken we vroeg naar Amsterdam op een druilerige dinsdag in april.
Van hieruit zouden we het vliegtuig nemen naar Bogota, Colombia

Weinig ingelezen, maar zeer benieuwd wat deze intrigerende bestemming zou brengen. 

De vlucht met KLM verliep, zoals meestal, vlot en aangenaam. De service van onze noorderburen blijft toch van een uitstekend niveau! 

Ideaal: deze vlucht van +/- 11uur stopt in Bogota, en vliegt vervolgens door naar Cartagena, om van daaruit terug naar Europa te vliegen. Ideaal om het land te ontdekken en terug te kunnen vliegen vanuit de heerlijke Caribische kust. 

Een ideaal programma voor een incentive

Dag 1: vliegen en aankomst in Bogota. 

Je komt aan in de namiddag, transfer naar het hotel en starten met een citytour

Wij logeerden in het Grand Hyatt Bogota, by far een van de tophotels in de stad (niet verwonderlijk dus dat we toevallig ook samen met de Braziliaans president Lula en zijn Colombiaanse ambtsgenoot hier verbleven). 

Dag 2: Een volledige dag Bogota. Een grote stad (7 miljoen inwoners) waar er veel te ontdekken valt. Denk aan het goudmuseum, de gezellige wijkjes met hippe restaurants in een industrieel kader, een stop met cocathee met rum, een straatoptreden van een lokale dansgroep, een bezoek aan het huis van de vrede (waar ex FARC rebellen een zinvolle toekomst ambiëren), en een bezoek met de kabelbaan aan een schitterend panoramapunt op de Monserrate berg (3150m boven zeeniveau). 

Een geanimeerd diner in een van de gekste restaurants die je hebt gezien! 

Dag 3 & 4: voor de komende 2 dagen zijn er 2 opties:

 1. Je bezoekt de koffieregio: een bergachtige streek waar je de geheimen van Colombiaanse koffie ontdekt, fietst doorheen de plantages, een bezoek brengt aan de cocora vallei met zijn super grote waxpalmen, en geniet van de sfeer in de haciendas waar je verblijft. 
 2. Een stop in Medellin: deze stad heeft een grondige transformatie doorgemaakt sinds het Medellínkartel van Escobar werd opgerold. Denk aan tropische vegetatie, een centrum waar Belgische architectuur prominent aanwezig is. De bevolking daar is uiterst vriendelijk, creatief en zeer positief ingesteld. El Poblado is dé buurt met het hoogte hipstergehalte. Uitgaan, eten, drinken en funky hotels: zoek niet verder!
  Ook vanuit Medellin kan je enkele kleinere koffieboeren bezoeken. 

Dag 5 reis je verder naar Cartagena waar het historisch centrum, El Centro, omringd is door dikke stadsmuren. Hier vind je vele mooie pleintjes, prachtige koloniale panden en schilderachtige straten. Dit deel van de stad is door de eeuwen heen ontzettend goed bewaard gebleven en staat al sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Daarnaast vind je de moderne stad met luxueuze hotels met rooftopclubs en zwembaden met zicht op de Caribische zee.
Activiteiten? Een sunset tocht met een catamaran, een rijkelijke rumtasting, een bezoek aan de stad en een geweldige cooking class. 

Op dag 7 ben je klaar om voor je laatste 2 nachten naar Baru af te reizen met speedboats

Dit schiereiland laat je nog proeven van de ongeëvenaarde Caribische sfeer. Relax en geniet een laatste keer van de zon, het warme water en de zwoele vibe. Party on the beach als afsluiter is een must!
Onze favoriete hotels: Sofitel Baru en Las Islas

Op dag 9 keren we na de middag per boot terug naar Cartagena.
Spoel het zout af tijdens je laatste hotelstop vooraleer we in de avond het vliegtuig opstappen. 

Dag 10: aankomst, back to reality. 

Heb je niet zoveel tijd? We kunnen dit programma aanpassen naar jouw wensen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  recente Avonturen

  Groningen

  Faeröer

  Ibiza

  Limburg

  Jouw volgend avontuur?

  or message us 
  © 2024 Contour Travel - Alle rechten voorbehouden
  gebouwd door Webmatic